לפני שאתחיל, כמה מילים על חשיבות השליש הראשון של ההרצאה!
דמיינו שאתם יוצאים לדייט ראשון, אתם מחכים בציפייה לפרטנר שלכם, ממש משתוקקים לראות אותו. אתם מדמיינים בראשכם איך הוא נראה, כמה האנרגיה תהיה טובה, איך השיחה תזרום ויהיה כיף… אבל הפרטנר שלכם מאחר, וכשהוא כבר טורח להגיע הלבוש שלו מרושל… אתם מתחילים לדבר והוא מהוסס לגבי מה שיש לו להגיד ולגבי מיהו.
האם הייתם רוצים להמשיך את הפגישה אתו או שהייתם מאבדים עניין כבר בהתחלה?
התשובה די ברורה.
גם הפגישה שלכם עם קהל היא דייט לכל דבר! הקהל מצפה לכם, בוחן אתכם, מנסה להבין מי אתם בדיוק, ומה הדבר המיוחד שיש לכם להציע לו. לכן אתם כמובן רוצים לתפוס אותו מהשנייה הראשונה, לרתק ולסחוף אותו – שידע מי אתם, למה אתם כאן, מה יש לכם לתת לו, ומהן העוצמות שלכם.
בדיוק בשביל זה נועדו ששת השלבים שמובילים את השליש הראשון של ההרצאה. אני אלמד אתכם אותם צעד אחר צעד, בוובינר חינמי! שאקיים במיוחד עבורכם.
אחרי שתלמדו את אותם ששת השלבים, תוכלו לסחוף את הקהל מהשנייה הראשונה.
בהרבה הרצאות פחות טובות שראיתי, לא התייחסו כמעט לאף אחד מהשלבים הללו, וזה היה ניכר. ניכר בהתפזרות, ניכר בחוסר העברת הרעיון המרכזי, ניכר בערך שהקהל אמור לקבל מהרצאה, ניכר באי חיבור רגשי למרצה ולנושא, ועוד. ניכר באי מיקוד בקהל היעד. אני בטוח שגם לכם יצא לשמוע את סוג ההרצאות האלה שהן בזבוז של שעה, במקרה הטוב.
מרצה מצוין, כזה שרוצה לגרום לקהל שלו ללכת שבי אחריו לאורך כל ההרצאה, חייב להכיר את 6 השלבים ולפעול לפיהם.